Back to Home Page
Biography

Michel HERR (piano, componist, arrangeur)

Michel Herr, geboren in Brussel (België), heeft een rijke carrière opgebouwd als jazzpianist en als componist/arrangeur.

Als pianist had hij de kans om te spelen met tal van gerenommeerde jazzmuzikanten, o.a. Chet Baker, Joe Lovano, Joe Henderson, Archie Shepp, Art Farmer, Johnny Griffin, Pepper Adams, John Abercrombie, ezv., maar ook met top Europese en Belgische jazzmuzikanten.

Hij begeleidde Toots Thielemans gedurende bijna twee decennia in de hele wereld.

Michel Herr is ook actief geweest als componist en arrangeur en heeft op dat gebied een internationale reputatie opgebouwd.
Hij schreef voor zijn eigen groepen (trio, kwintet, nonet, ezv ...) evenals voor prestigieuze Europese orkesten, o.a. WDR, NDR Big Bands, het Metropole Orkest, Brussels Jazz Orchestra, evenals voor ensembles van verschillende formaten: strijkers, kamer- en symfonieorkesten, koor, ezv...

Michel Herr schreef ook muziek voor films ("Just Friends") en televisie.

Hij heeft een indrukwekkende discografie (meer dan 100 albums) als pianist (leider of sideman), maar ook als componist en arrangeur.
Hij heeft albums als leider uitgebracht (trio, kwartet, kwintet, big band), onder andere "The Music of Michel Herr", een dubbele cd met zijn composities voor jazz bigband opgenomen met het Brussels Jazz Orchestra en "Positive" (Sabam Jazz Award), met zijn muziek voor sextet en strijkkwartet.

Website : www.michelherr.com